Rosviks Ledare: åk. 8 och uppåt.

När du går i åttan på högstadiet eller uppåt kan du få bli ledare för de yngre åldrarna.

Att vara scoutledare är att skapa en rolig fritid för unga samtidigt som själv utvecklas som människa och ledare. Många av våra scoutledare har varit scouter sedan de var barn, men inom scoutrörelsen finns en mängd ledarutbildningar som gör att även du som inte har någon tidigare scouterfarenhet också får en bra grund för ditt ledarskap inom scoutrörelsen. 

Att bli ledare i Scouterna i Rosvik

Vi vill bli fler!
och du behöver inte kunna allt…

Som filmen visar behöver du inte kunna paddla eller tända en eld, inte ens slå en knop för att bli ledare. Du behöver bara finnas där och vara ett stöd till alla scouter. Vi som engagerar oss i scouterna jobbar alla ideellt, så det är bara bra om vi är fler. Vi behöver våra hjälpledare och andra frivilliga för att vi ska kunna bedriva Scouting i Rosvik.

Hur mycket tid tar det att vara ledare?

Det kan man bestämma själv. Vi försöker både planera en bra verksamhet för scouterna, men även för ledargruppen. Börjar man som ledare räcker det med att komma på torsdagarna, dvs. en kväll i veckan. Sen är det upp till dig om du vill vara med ännu mer, som planeringsmöten, ledarhajker, kårhajker och läger. 

Fler möjligheter för Scoutledare

Utbildningar

Som ledare får du möjlighet att gå olika scoututbildningar via Scouternas folkhögskola, som Leda Patrull, Leda Scouting och Leda Avdelning.

Håll utkik på Scouternas Folkhögskolas hemsida för att se när nästa kurs ges

Scouternas folkhögskolas kurskatalog

Trygga Möten

Scouterna arbetar ständigt för att vår verksamhet ska bli tryggare och säkrare. På Scouternas stämma Demokratijamboree 2012, beslutades att alla ledare ska gå ledarutbildningen Trygga Möten var tredje år. Scouterna vill att det inte ska finnas några övergrepp i samhället. Genom arbetet med Trygga Möten rustar Scouterna ledare för att våga agera om något händer. Vi vill att det överallt ska finnas trygga möten för unga, alltså möten som är helt fria från övergrepp i alla former.

Trygga Möten är en gratis webbutbildning som finns på Scouternas folkhögskola.

GÅ TRYGGA MÖTENS WEBBKURS FÖR SCOUTLEDARE »

LÄS MER OM TRYGGA MÖTEN »

Utbildare

Är du intresserad av utbildning och trivs med att förmedla kunskap och erfarenheter?
Distriktet har ett utbildningsteam som alltid har plats för fler intresserade!
Kontakta Regionala Utbildningsgruppen Mitt/Norr för mer information.

 

Ledare