Rosviks andra åldersgrupp:
Upptäckare (åk. 4-5)

När du går i fyran eller femman på mellanstadiet kan du börja i Scouterna och kommer då bli Upptäckare.

När du är Upptäckare får du prova på en massa olika saker, som att elda på olika vis eller lägga bandage på någon som gjort sig illa, men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om eldar och bandage; vi lär oss genom att göra, genom att testa att få göra det på riktigt istället. Så då testar vi att bygga upp en eld eller övar på att lägga om ett sår.

Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. I upptäckarna i Rosvik har vi två patruller, Lon och Vargen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat. Du får uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul medan vi utforskar världen tillsammans. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

När du blir äldre byter du åldersgrupp och får en ny patrull.

 

Vill du gå med i Scouterna i Rosvik?
Klicka här!

Spårarscout – Tallåskyrkan

Upptäckare 10-12 år - Bromölla scoutkår    Äventyrarscout 12-15 år    Utmanarscout 15-19 år    Scoutmärkena – Tallåskyrkan