Rosviks fjärde åldersgrupp:
Utmanare (åk. 9 – gymnasiet)

När du går sista året på högstadiet eller börjat på gymnasiet kan du börja i Scouterna och kommer då bli Utmanare.

När du är Utmanare får du prova på en massa olika saker, som att fortsätta med kniv, sjukvård, bygga eller annat kul, men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage; vi lär oss genom att göra, genom att testa att få göra det på riktigt istället. Så då testar vi att tälja en grillpinne eller övar på att lägga om ett sår.

Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. I Utmanarna i Rosvik har vi en patrull, Älgen men vi umgås även mycket med Äventyrspatrullen Björnen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat. Du får uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul medan vi utforskar världen tillsammans. När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

När du blir äldre byter du åldersgrupp och får en ny patrull.

Vill du gå med i Scouterna i Rosvik?
Klicka här!

Spårarscout – Tallåskyrkan

Upptäckare 10-12 år - Bromölla scoutkår    Äventyrarscout 12-15 år    Utmanarscout 15-19 år    Scoutmärkena – Tallåskyrkan